Alt om det vi spiser

På Onsild idrætsefterskole har vi en aktiv kostpolitik.

Seks veltilberedte måltider hver dag, hvor 60 til 90 % af vores råvarer er økologiske. Derfor har vi det økologiske sølvmærke. Vi er også REFOOD – certificeret, da vi har fuld fokus på at undgå madspild.

Vores mad smager godt. Den er varieret, næringsmæssig i orden – og der er nok af den!

Køkkenet serverer den bedst tænkelige mad, 6 måltider dagligt, for skolens elever og de ansatte. Maden skal smage godt, at den er varieret, at den giver nok energi til vores aktive program gennem hele ugen.

Vi tager udgangspunkt i sundhedsstyrelsens officielle, så kostens sammensætningen er helt optimal i forhold til sundhed og klima.

For os er køkkenet et vigtigt læringssted, og derfor er eleverne inddraget i hele madproduktionen. Der ud over stifter de også bekendtskab med de hygiejniske regler i køkkenet, grundlæggende ernæringsprincipper, tankerne omkring økologi, stop af madspild, og vigtigheden af et velfungerende samarbejde i en arbejdsrelation.

Se vores køkkenfaciliteter her: køkkenfaciliteter

[-]Skolens kostpolitik

De centrale dele af skolens kostpolitik er:

  • Sølvmærke i økologi
  • God og sund kost er vigtigt for kroppen og hele vores velvære.
  • Dagligt serveres varieret og nærende kost.
  • Det er vigtigt, at gøre alle elever bevidste om, at den rigtige mad har stor betydning for læring og fysisk formåen.
  • Onsild Idrætsefterskole følger de 10 kostråd og forsøger gennem en aktiv kostpolitik, at give eleverne nye vaner.

Måltiderne

  • Der serveres 6 måltider dagligt.
  • 3 obligatoriske hovedmåltider
  • 3 mellemmåltider
  • Den gode spisesituation vægtes højt. Derfor spiser personale og elever sammen til alle hovedmåltider i kontaktgrupper.
  • Der vil være nye retter, som det forventes, at man smager på.
    Til alle måltider vil der være frugt eller grønt.

[-]Husk ! Du er bedst når du har det godt.

Elever får masser af frisk frugt og grøntsager.