Alt om det vi spiser

På Onsild idrætsefterskole har vi en aktiv kostpolitik.

Seks veltilberedte måltider hver dag, hvor 60 til 90 % af vores råvarer er økologiske. Derfor har vi det økologiske sølvmærke.

Vores mad smager godt. Den er varieret, næringsmæssig i orden – og der er nok af den!

Køkkenet serverer den bedst tænkelige mad, 6 måltider dagligt, for skolens elever og de ansatte. Maden smager godt, at den er varieret, at den giver nok energi til vores aktive program gennem hele ugen.

Vi tager udgangspunkt i sundhedsstyrelsens 10 kostråd, så kostens sammensætningen er helt optimal.

For os er køkkenet et vigtigt læringssted, og derfor er eleverne inddraget i hele madproduktionen. Der ud over stifter de også bekendtskab med de hygiejniske regler i køkkenet, grundlæggende ernæringsprincipper, tankerne omkring økologi, stop af madspild, og vigtigheden af et velfungerende samarbejde i en arbejdsrelation.

Se vores køkkenfaciliteter her

[-]Skolens kostpolitik

De centrale dele af skolens kostpolitik er:

  • Sølvmærke i økologi
  • God og sund kost er vigtigt for kroppen og hele vores velvære.
  • Dagligt serveres varieret og nærende kost.
  • Det er vigtigt at gøre alle elever, bevist om at den rigtige mad har stor betydning for læring og fysisk formåen.
  • Onsild Idrætsefterskole følger de 10 kost råd og forsøger gennem en aktiv kostpolitik at give eleverne nye vaner.

Måltiderne

  • Der serveres 6 måltider dagligt.
  • 3 obligatoriske hovedmåltider
  • 3 mellemmåltider
  • Den gode spisesituation vægtes højt. Derfor spiser personale og elever sammen til alle hovedmåltider i kontaktgrupper.
  • Der vil være nye retter, som det forventes at man smager på.
    Til alle måltider vil der være frugt eller grønt.

[-]Husk ! Du er bedst når du har det godt.