Den brede almene elevflok

Onsild Idrætsefterskole er en almen bredde idrætsefterskole. Uanset hvilket miljø du kommer fra, danner vores dialogbaserede tilgang grobund for personlig-, social-, sportslig- og faglig udvikling.

IMG 1573

Mangfoldighed

Som efterskole ønsker vi at afspejle samfundets mangfoldighed. Derfor forsøger vi bevidst at sammensætte hvert elevhold ud fra en ca. fordeling, som hedder:

  • 85% Den idrætsglade almene skoleelev
  • 15% Den idrætsglade skoleelev med et særligt behov

Vi tror på, at det er i samspil med andre DU lærer dig selv at kende. Derfor ser vi det særdeles værdifuldt, at de personer du spejler dig i, kan have andre forudsætninger i livet end dig selv.  

IMG 6542

 

Elever med særlige behov

Det ligger i vores DNA at favne bredt. Derfor forsøger vi hvert år at øremærke ca. 15% af pladserne til elever med særlige behov. Fællesnævneren er, at du lige som den resterende elevflok skal være selvhjulpen. Forudsætningerne for et succesfuldt år er, at du i årene op til OIES har gået i en almen skole. Dine særlige behov kan være:

  • Ordblinde eller generelle læse/stavevanskeligheder (OrdblindeVENLIG efterskole)
  • Fysiske handicaps: lettere bevægehandicappede, svagtseende, blinde, kørestolsbrugere, hørehæmmede
  • Psykiske handicaps: Tourette, OCD, ADD/ADHD i lettere grad eller elever med meget mild autisme diagnose
IMG 6920

Det vil altid være en individuel vurdering, hvordan vi inkluderer dig i vores hverdag på OIES. Dog vil vores urokkelige tilgang til inklusion altid være, at vi arbejder med HVEM du er og ikke HVAD du er!

19

Besøg os

Har du lyst til at se vores skole og høre lidt om hvordan det er at være elev på Onsild Idrætsefterskole, så tilmeld dig én af følgende datoer i nedenstående formula

Book besøg

Visit Icon
Besøg os
Bliv Elev Icon
Onsild livet