Undervisningen > Ud af huset

Ud af huset

Igennem et år på Onsild Idrætsefterskole tager vi på mange forskellige ture ud af huset. Fagteams byder jer velkommen til Skagen, Århus, bondegårdsbesøg og måske en tur til København!

En gruppe af skinørder byder dig velkommen på en fantastisk skitur, hvor du kan prøve alpint, snowboard og langrend.

En gruppe af gymnastiknørder vil sammen med dig og alle de andre elever tage ud og lave gymnastikopvisninger rundt om i landet – det er fedt!

En gruppe af sportsnørder vil sammen med dig spille et hav af kampe i fodbold, håndbold, floorball, volleyball, basketball og andre sportsgrene – er du klar?

Friluftsture

På vores friluftsture er målet af give eleverne gode oplevelser i naturen. Der er ikke tale om overlevelsesture, men derimod ture, hvor hyggen og samværet er i højsædet.

Vi slår lejr, sover i telte, laver mad over bål, synger, kører mountainbike, bader i koldt vand, laver pandekager, klatrer i træer, spiller bold, fisker og meget andet kan vi finde på. Målet er at man kommer træt hjem, med smil på læben, beskidt og røglugtende tøj og en fed oplevelse i bagagen.

Dramauge

En uge i efteråret omdannes hele skolen til en teaterscene. Alle elever har deres rolle at spille: Skuespillere, springere, dansere, scenefolk, lys- og lydfolk, kostumer og sminke, musikere i bandet og koret.

I de sidste år har repertoiret spændt over produktionerne Slumdog Millionaire, Herkules, Grease, Kærlighed ved Første Hik, Bugsy Malone, Mirakel og Ronja fra blok-M.

Eleverne arbejder intenst i 6 dage i de forskellige grupper og alle kræfterne samles i forestillinger for familie, venner og elever fra andre efterskoler og den lokale skole. En uge hvor mange grænser rykkes og med magiske øjeblikke når bifaldet runger igennem hallen.

Brobygning

En uge i november hvor 10. -klasseseleverne stifter bekendtskab med udfordringerne på forskellige ungdomsuddannelser. Vi står for den daglige transport, og eleverne skal bo på Onsild Idrætsefterskole i denne uge.

Selvvalgt opgave i 10. klasse

Udgangspunktet for arbejdet er dels elevens faglige og personlige forudsætninger, dels bekendtgørelsens bestemmelser om den obligatoriske selvvalgte opgave. Alle elever i 10. klasse udfører opgaven

Skolens lærere vejleder eleven lige fra emnevalg til fremstilling af produkt og eventuel fremlæggelse, med henblik på en kvalificering af arbejdet. Skolevejlederen samt evt. andre personer uden for skolen kan inddrages i vejledningen.

Formålet med den obligatoriske selvvalgte opgave er, at den skal give eleverne mulighed for at arbejde selvstændigt med et selvvalgt emne, som har sammenhæng med den enkelte elevs uddannelsesplan. Eleven vælger selv opgavens emne og indhold, der skal have relation til uddannelsesplanen. Emne og indhold kan være af faglig eller tværfaglig art.

Skilejrskole

I januar skifter vi bøgerne ud med sne, frisk luft og ski under fødderne. Vi tager i en uge på skilejrskole i Sverige eller Norge. Naturen byder på overvældende oplevelser og intet er federe end frost, pister, hyttehygge og masser af fællesoplevelser.

Alle skal lære at køre på både langrendsski og alpinski. For nogle er det helt nyt – de skal have teknikken ind i kroppen. For andre er det nemt at styre skiene – de skal have nye udfordringer. Der er instruktion på mange niveauer for at sikre en succesoplevelse for alle.

Ugen byder på mange forskellige aktiviteter både i hytten og i sneen – derfor bliver det en uge, hvor vi virkelig kommer tæt på hinanden.