Fokusfag > Fodbold

Fælles om fodbold

Fodbold drenge

Fodbold er den mest populære sport i Danmark, og her hos Onsild Idrætsefterskole får du rig mulighed for at dyrke den. Vi har fodboldhold for både drenge og piger, og de træner hver for sig flere gange om ugen og de træner sammen en gang om ugen i fokusfaget Fodtek. Vores erfaringer viser, at denne fremgangsmåde typisk ender med bedst fremgang for begge.

Her finder du information for drengeholdet.

Vi samarbejder med Hobro IK

Da vi træner hele året rundt, behøver du ikke at bekymre dig om at miste formen over vinteren. Vi benytter kunststofbanen ved DS Arena i Hobro i perioden fra november til marts, hvilket sikrer gode træningsforhold, selv når vejret er skidt. Det er samme bane, som superligaklubben Hobro IK benytter til deres vintertræning – derfor kan vi stadig træne over vinteren, og det ser vi som en stor fordel.

Almindeligvis foregår træningen tre gange ugentligt, hvor der er fokus på både teknisk, taktisk og fysisk forbedring. Som elev har man dog også mulighed for at spille med vennerne i fritiden, hvis ellers lysten og energien er til stede.

Nordjyske mesterskaber og masser af efterskolekampe

Udover vores tre ugentlige træningssessioner vil du også få rigeligt med kamperfaring på vores fodboldhold. Vi spiller regelmæssigt kampe mod andre efterskoler, hvor konkurrencen er helt i top. Den største begivenhed er dog de Nordjyske Mesterskaber, som vi spiller i september. Her får spillerne for alvor mulighed for at vise niveauet, og da turneringe ligger i begyndelsen af efteråret, er det en begivenhed, der får rusket fodboldholdet sammen på fremragende vis.

Alle drenge kan være med på vores fodboldhold – uanset indledende niveau. Dermed er der ingen grund til at afvise fodbolden, så længe interessen er til stede. Fodbold som fast fag er både underholdende og lærerigt!

Der er typisk to trænere på til træningerne, så alle bliver udfordret og får gode oplevelser på netop deres niveau!

Fodbold piger

Når du vælger fodbold hos Onsild Idrætsefterskole, får du mulighed for at træne tre gange om ugen. Piger og drenge træner dog hvert for sig, da det typisk giver de bedste træningsforhold – og ikke mindst de bedste muligheder for at forbedre sig individuelt. Dog kan man også vælge fokusfaget Fodtek, hvor piger og drenge træner sammen.

Det her får du som pigefodboldspiller her.

Fodboldtræning hele året rundt

Hvis du har lyst til at være en del af vores fodboldhold, kan du se frem til at træne hele året rundt. I modsætning til enkelte efterskoler og almindelige fodboldklubber, som holder pause over vinteren, har vi mulighed for at holde træningen kørende.

Vi har nemlig et samarbejde med Hobro IK, og det betyder, at vi kan benytte deres kunststofbane ved DS Arena fra november til marts. Det sikrer en god vintertræning i de måneder, hvor vores eget græs stadig venter på de rette vejrforhold.

Fokus på træning – men vi har også kampe og turneringer

Vores største fokus er at lade vores fodboldinteresserede piger udvikle deres fodboldspil, mens de nyder efterskoleåret. Der vil være mange forskellige tilpassede træningsøvelser, og du vil opleve at det er superfedt at spille fodbold her.

Alle kan være med på fodboldholdet, uanset hvor god du er til fodbold i forvejen.

Vi har også et fint kampprogram, der primært består af venskabskampe mod andre efterskoler.

En stor årlig begivenhed er de Nordjyske Mesterskaber, som finder sted i september. Her går vi altid efter en samlet sejr – både med pigeholdet og med drengeholdet.

Så meld dig meget gerne til fodbold, når du begynder på Onsild Idrætsefterskole! Det bliver sjovt og udfordrende.

Lærere på fodbold

Maria Breed Nielsen
Lærer, Engelsk, Medborgerskab, Tysk, Håndbold
Læs mere
Skjul vindue

Ansat siden 2018.

Søren Westh-Gregersen
Lærer, Matematik, Fysik, Fodbold, Volley, Floorball og trivselsteamet
Læs mere
Skjul vindue

Ansat siden 2008.

Michael Jeppesen
Lærer, Dansk, Engelsk, Spring, Fitness og Parasport
Læs mere
Skjul vindue

Ansat siden 2016.

Bliv elev

Er du klar til at få venner for livet, uforglemmelige oplevelser og udvikle dig helt vildt i et samspil med de mest dedikerede og engagerede voksne, du nogensinde har mødt?

Bliv elev

Andre fokusfag

Læs mere
Håndbold
Læs mere
Volleyball
Læs mere
Basketball
Læs mere
Badminton